Протестиращи израелци блокираха камиони с хуманитарна помощ, насочени към Газа, като

...
Протестиращи израелци блокираха камиони с хуманитарна помощ, насочени към Газа, като
Коментари Харесай

Протестиращи израелци блокираха камиони с хуманитарна помощ, насочени към Газа

Протестиращи израелци блокираха камиони с филантропична помощ, ориентирани към Газа, като разпръснаха пакети с храна по пътя в последния от поредност произшествия, пристигнали откакто Израел даде обещание да разреши непрекъснати филантропични доставки в обсадения анклав, съобщи " Ройтерс ".

В изказване юристи, представляващи протестиращите, настояват, че четирима протестиращи, в това число малолетен, са задържани по време на митинга на контролно-пропускателния пункт Таркумия, западно от Хеброн в окупирания от Израел Западен бряг.

Миналата седмица четирима души бяха задържани в Южен Израел след сходен митинг на израелци. Те се противопоставяха на доставянето на филантропична помощ в регион, следен от ислямисткото придвижване Хамас.

Протестите идва на фона на мощния интернационален напън над Израел да усили доставките от помощ към Газа, където интернационалните организации предизвестиха за тежка филантропична рецесия.

В неделя израелските управляващи оповестиха откриването на нов пропускателен пункт към северната част на Газа и краткотрайно пристанище, издигнато от Съединени американски щати.

Припомняме, че това е следващия митинг на израелци против държавното управление на Бенямин Нетаняху, които упорстват то да направи повече за освобождението на заложниците, държани в Газа от Хамас.
 И тази събота антиправителствени митинги в Израел
И тази събота антиправителствени митинги в Израел

Демонстрантите желаеха освобождение на заложниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР